hiç pürüz kalmayacak kıvama gelene kadar çırpıyoruz
bu kadar kafi, çatalımızı alalım
ve unumuzu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayalım
şimdi üzerine kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave edelim
yoğrmaya devam edelim
biliyorsunuz un ölçüsü vermek istemiyoruz
ama bu ortalama bir ölçü
siz unun durumuna göre ayarlarsınız
4 su bardağı un tam geldi
Üzümlü Sahur Çöreği Tarifi
ama yumurtalarınızın büyük olduğunu düşünürsek…ya da yoğurt koyduğunuz kaşığın daha küçük olduğunu düşünürsek…
un ölçüsü değişecek
şimdi hamur bu aşamaya geldikten sonra…
yıkadığımız ve süzdüğümüz kuru üzümleri ilave ediyoruz
ve dengeli dağılana kadar kısa süre yoğuruyoruz
http://www.oktayustayemektarifleri.org/yaprak-sarmasi-tarifi-video.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder